0

Отек Квинки на лице

Спрашивает: Наталия
Пол: Женский
Возраст: 43 года
Хронические заболевания: не указаны
Здравствуйте, у меня диагноз хроническая идиопатическая крапивница. Отек Квинки
Я уже год лечусь
Алекс тест-не выявил аллергию ни на что
Сдала диаминоксидазу-понижена
Назначено гистдао
Принемаю уже почти месяц ничего не помагает
Что делать дальше?
Категория: Аллерголог
Добавлен: 25 января 2024 года

Похожие и рекомендуемые вопросы

Свербіж тіла без висипання Доброго дня Вам. Допоможіть мені будь ласка розібратися....
Анализ аллергия 1276 йц Ребенку 12 лет постоянная аллергия, отек квинке ужас просто...
Застримка місчних Добрий вечір. Допоможіть будь ласка, діло в тому, що у мене затримка...
Біль у лівій руці У моєї мами болить ліва рука від плеча до ліктя. Сходили до сімейного...
Странные симптомы, которые не снимаются таблеткой Сейчас живу с маленьким котёнком...
Аллергия на животных У мамы моего мужа аллергия на животных. Когда она была беременна,...
Сильный кашель и насморк Доктор! Моей доче 2 года, за последний год она переболела...
Допоможіть будь ласка , Здравствуйте, у дитини появилась на грудцях. Шийкі и на писюнчику...
Затримка критичних У мене затримка уже 14 днів. Робила два тести на вагітність показало,...
Кеналог стоит ли попробывать? Вот такой вопрос, страдаю хронической аллергии, возбудителей...
Висипи на тілі у вигляді опіків Чотири дні назад на сідницях зявились червоні, маленькі...
Поясніть будь ласка результати аналіза Здала аналіз імуноглобулін lgE? Прийшов результат...
Ендометріоз матки і аднексит доброго дня. Підскажіть будь ласка як мені бути в мене...
Хронічний атрофічний риніт Доброго дня. Діагноз - хронічний атрофічний риніт. Назначили...
Що відбувається? Аліна Вікторівна! Вибачте, що пишу знову. Ви мій єдиний порятунок....
Чихание, зуд в носу, насморк, слезотечение Посоветуйте, пожалуйста, лечение от аллергии....
Аллергический отек глаза У меня летом выявили аллергию на бытовые аллергены. Вчера...
Ком в горлі Доброго дня. Вже десь тиждень відчуваю ком в горлі. Зранку встаю ніби...
Холинергическая крапивница Меня зовут Виталий, мне 21 год. Моей проблеме уже полтора...
Грибок нігтів на руках В мене грибок на двох нігтях на руках. Я приймала таблетки...

6 ответов

Не забывайте оценивать ответы врачей, помогите нам улучшить их, задавая дополнительные вопросы по теме этого вопроса.
Также не забывайте благодарить врачей.
Лілія Нестеровська
аллерголог 2024-01-25 09:22
Добрий день. Підкажіть, будь ласка, які ще аналізи здавали, окрім діаміноксидази та алекс? Чи приймаєте ще якісь ліки, крім гістдао? Чи маєте супутні захворювання? Як часто виникають висипання та набряки? Чи щодня? Чи можливо є щось, що провокує їх появу (стрес, певна їжа?)
0
Наталия 2024-01-25 10:09
Добрый день
Высыпания и отёки появляются каждый день в разных местах или через день
Сдавала анализы на гельминты, делала узи обп, гормоны щитовидной железы, дисбактериоз-все в норме
Сейчас кроме гистдао ничего
0
Лілія Нестеровська
аллерголог 2024-01-25 13:35

Хронічна спонтанна кропив’ янка (ХСН) визначається наявністю рецидивуючого висипу у вигляді пухирів і може поєднуватися з ангіоневротичним набряком, тривалістю симптомів протягом шести тижнів або довше. Існує кілька теорій щодо причин та механізмів розвитку цього стану, жодна з яких остаточно не доведена. Хочу зазначити, що алергія рідко буває причиною цього стану. Загалом дане захворювання є самообмеженим розладом, і не є небезпечним для життя, хоча часто такі пацієнти можуть мати супутні системні захворювання (зокрема аутоімунні захворювання щитовидної залози, ревматологічні хвороби, які обов’ язково слід виключити, якщо є інші симптоми крім висипань та набряку). У більшості пацієнтів середня тривалість захворювання становить від двох до п'яти років, до 20 відсотків дорослих все ще мають симптоми, які зберігаються понад п'ять років. Активні симптоми значно погіршують якість життя, як у Вашому випадку.

Хронічна кропив’ янка зазвичай зникає з часом. Багато людей відчувають покращення протягом року-двох, але стан може тривати кілька років. При цьому захворюванні єдине лікування, – це контроль симптомів. Щоб контролювати свої симптоми, найбільш ефективними засобами являються антигістамінні препарати – вони можуть допомогти з зудом та зменшити розмір вашої кропив'янки і частоту набряків. Ці засоби працюють краще, якщо приймати їх за регулярним графіком. Якщо ці ліки у максимально допустимій дозі недостатньо допомагають, щоб полегшити симптоми, повідомте про це, тому що така ситуація може потребувати застосування більш серйозної терапії.

З приводу непереносимості гістаміну, низького рівня діаміноксидази та препарату « ГістДао»: Непереносимість гістаміну відрізняється від алергії, оскільки вона не пов’ язана з якоюсь конкретною їжею та не викликає реакцій імунних клітин. З такою непереносимістю іноді буває важко визначити, яка їжа викликає симптоми. Відповідно, при цьому стані у вас може накопичуватися занадто багато гістаміну в крові і також спричинити симптоми кропивниці, однак, підкреслюю, що у Вашому випадку, це не є основною причиною хвороби, а лише супутнім тригером. Добавки діаміноксидази (ГістДао) — це безрецептурні ліки, які відновлюють фермент діаміноксидазу у вашому організмі. Вони допомагають розщеплювати продукти, багаті гістаміном, і можуть зменшити симптоми непереносимості гістаміну. ГістДао також може допомогти полегшити симптоми кропивниці, однак не завжди (як у Вашому випадку) і даний препарат не являється основою лікування хронічної кропивниці, а лише додатковою опцією, вирішувати чи приймати його далі, залежно від ефекту, адже якщо немає ефективності, тоді тратити гроші на це немає сенсу. До того ж при низькому рівні фермента діаміноосидази можуть дати незначний ефект і дотримання дієти. Загалом я не раджу регулярно змінювати свій раціон з метою контролю симптомів, оскільки дотримання запропонованих дієт є складним, користь не була продемонстрована в дослідженнях, а модифікації дієти не підтверджені в більшості настанов. Однак, якщо ви є дуже мотивованою, можна спробувати дієту з обмеженим вмістом продуктів, які є гістамінолібераторами (вишлю на пошту). Рекомендується провести пробний період мінімум два-три тижні, щоб побачити користь, якщо її не буде, тоді повернутися до звичого раціону

Отже, що ви можете зробити, щоб зменшити симптоми та взяти хворобу під контроль:
1. Крок 1.
Враховуючи те, що симптоми є щодня, на початковому етапі, задля контролю симптомів я б рекомендувала: антигістамінний препарат другого покоління у подвійній терапевтичній дозі:

●Цетиризин 10 мг 2 таблетки 1 р на добу
або

●Левоцетиризин 5 мг 2 таблетки 1 р на добу
або

●Дезлоратадин 5 мг 2 таблетки 1 р на добу

Або

· Біластин 20 мг 2 таблетки 1 р на добу

Оберіть той, який буде для вас доступним і приймайте його щодня.

Також слід порадити Вам уникати нестероїдних протизапальних препаратів та будь-яких інших тригерів, пов’ язаних із загостренням хвороби.

2. Подальші дії - Якщо крок 1 не дозволяє належним чином контролювати симптоми протягом двох тижнів, терапію можна збільшити, до прийому препарату 3 рази на добу. Якщо прийом препарату 3 р на добу буде неефективним протягои наступних 2х тижнів- перейти на прийом 4 рази на добу. Якщо антигістамінний препарат виявиться неефективним у 4х кратній дозі, прийом слід припинити і розглянути більш серйозну терапію омалізумабом. І навпаки, якщо на будь якому етапі буде хороша відповідь на терапію антигістамінними препаратами, приймаємо фіксовану дозу, яка дозволяє контролювати симптоми протягом мінімум 3 місяців і поступово знижуємо дози кожні два-чотири тижні.

! Щоб розуміти, чи ваші симптоми є під контролем я також Вас попрошу завести щоденник симптомів кропивниці і заповнювати 2 типи опитувальників – « шкала оцінки активності» (заповнювати щотижня) та « тест контролю кропивниці» (заповнювати щомісяця). Таким чином, ми будемо бачити, чи достатня доза ліків.
Ці опитувальники можу вислати на пошту

З алгоритмів дообстеження я б рекомендувала додатково зробити наступні обстеження (якщо ви цього не робили раніше, якщо робили, надайте будь ласка результати у вигляді фото): 1. Загальний аналіз крові з лейкоцитарною формулою 2. С-реактивний білок 3. igE загальний 4. Антитіла до тиреопероксидази та тиреоглобуліну 5. Консультація гастроентеролога задля виключення хелікобактерної інфекції яка часто може бути супутньою при Вашому стані

Якщо ви розпочнете лікування та візьмете рекомендації до уваги, зверніться будь ласка через 2 тижні задля контролю стану.


Напишіть будь ласка повідомлення на Lilya.nest28@gmail.com щоб я надала Вам документи, які містять опис дієти та опитувальники
0
Наталия 2024-01-25 20:30
0
Наталия 2024-01-25 20:32
0
Лілія Нестеровська
аллерголог 2024-01-25 20:37
IgG до хелікобактеру не дуже інформативні. краще зверніться до гастроетеролога очно, можливо потрібно здати кал намвиявлення плр хелікобактера або дихальний тест, і, якщо є інфекція, пролікувати її.

А загалом свої рекомендації щодо додаткових аналізів, залишаю, якщо чогось з мого списку не здавали, бажано доробити 
0

Поиск по сайту

Вверх ↑
Задать вопрос