Здравствуйте, мы Вас не знаем, авторизируйтесь или зарегистрируйтесь
1

Зробили КТ. Хотыв би знати вашу думку що можна зробити

Спрашивает: Городецький Євген, Київ
Пол: Мужской
Возраст: 40
Хронические заболевания: не указаны
Здравствуйте, На серії комп'ютерних томограм правої гомілки з захватом гомілково - ступневого суглобу:
Візуалізується деформація та порушення цілісності дистального метаепіфізу великогомілкової
кістки за рахунок скалкового перелому, лінії перелому проходять поперечно та косо каудально,
поширюються на суглобову поверхню гомілково - ступневого суглобу, з формуванням декількох
уламків, зі зміщенням медіального крупного уламку медіально на кірковий шар, дорсально до 1/5
поперечника кістки, кутове зміщення до 10*. Латеральний уламок частково консолідований з
діафізом. Краї медіального уламку склерозовані, діастаз між уламками до 2,5 - 3мм, подекуди
визначається консолідація між латеральним та медіальним уламками. В центральних відділах кістки
на рівні поперечної лінії перелому метафізу визначається кістковий дефект шириною 15 - 18мм,
який поширюється у передні, задні та медіальні відділи, краї дефекту нечіткі, нерівні, в його
просвіті визначаються дрібні кісткові ущільнені фрагменти. Замикальна пластинка суглобової
поверхні великогомілкової кістки стоншена, місцями фрагментована, з нерівними контурами, за
рахунок наявності дрібних частково консолідованих кісткових уламків. Нижня третина діафізу
малогомілкової кістки деформована за рахунок консолідованого поперечного перелому зі
зміщенням на поперечник кістки, поздовжня вісь кістки не порушена.
Суглобові поверхні дисконгруентні. Суглобова поверхня таранної кістки з нерівними контурами,
замикальна пластинка подекуди стоншена. Суглобова щілина гомілково - ступневого суглобу в
латеральних відділах нерівномірної висоти, за рахунок неправильно консолідованих дрібних
кісткових уламків.
Кісткова структура на досліджуваному рівні пониженої щільності.
Прилеглі м'які тканини збільшені за об'ємом, ущільнені, по медіальній поверхні нерівні,
неоднорідні з дрібними пухирцями повітря.
ЗАКЛЮЧЕННЯ: КТ - ознаки частково - консолідованого внутрішньосуглобового уламкового
перелому дистального метаепіфізу великогомілкової кістки, хронічного посттравматичного
остеомієліту великогомілкової кістки, норицева форма, активна фаза, неправильно консолідованого
зі зміщенням перелому нижньої третини діафізу малогомілкової кістки, реґіонарний остеопороз.
РЕКОМЕНДОВАНО: консультація травматолога - ортопеда, спостереження в динаміці (3міс).

Похожие и рекомендуемые вопросы

Послеоперационные усложнения в процессе реабилитации после перелома берцовой кости Месяц назад у меня был перелом передней и задней берцовой кости и н/лодыжки правой голени. Не знаю правильно ли перевел на русский свой диагноз поэтому пишу его еще на украинском. Закритий гвинтоподібний перелом нижньої третини правої великогомілкової кістки та малогомілкової кістки у верхній третині зі зміщенням відламків. Закритий перелом заднього краю дистального метаепіфізу правої великогомілкової кістки. Сделали операцию, вставили штырь (штифт), но как только я занимаю вертикальное положение, нога начинает отекать и становится красно-синей, это при том что я хожу пока только на костылях и нагрузку на ногу вообще не даю. Нагрузку на ногу можно давать за советом врача через 2,5- 3 месяца после операции. Принимаю таблетки: нейробион, кальций-д3 никомед, венода, аспирин кардио, картилиум, уколы актовегин. 1. Не опасно ли это на этой стадии, сколько оно может длится, что делать (возможно массаж) и к кому обращаться если это не нормально? 2. Нельзя ли нагрузку на ногу давать быстрее? 3. И как и когда лучше проходить реабилитацию? За ранее спасибо за совет!
Перелом акриміального кінця ключиці із зміщенням Моему ребенку 14 лет у него перелом...
Перелом медіального міжвиросткового горба Добрий день. У мене перелом медіального...
Перелом шейки бедра, остеосинтез тремя винтами Меня зовут Игорь. 2 августа 2013 года...
Перелом У меня такой вопрос -был перелом внутренней и наружной лодыжки со смешением,...
Когда можно садиться и ходить самостоятельно? 26 марта 2015 г. сбила машина. Перелом...

1 ответ

Также не забывайте благодарить врачей.
Гужевский Игорь Витальевич
ортопед-травматолог 2015-10-14 11:56
Как правило, в подобных случаях показано хирургическое лечение.
0

Поиск по сайту

Вверх ↑